• Wandelvoetbal 6 april

 • Wandelvoetbal bij de SV Zeist.

  Wandelvoetbal is een leuke en gezellige manier voor zowel mannen als vrouwen om wat meer te bewegen . Deze voetbalvariant richt zich op 60-plussers, maar en paar jaar eronder mag natuurlijk ook. Dus opstaan van die bank en meedoen!  Het belangrijkste verschil met het traditionele voetbal is dat het zonder keeper gespeeld wordt op een veldje van 40 x 25 meter en dat er niet gerend mag worden. Slidings en tackles zijn absoluut taboe net als andere vormen van lichamelijk contact. De kans op blessures moet natuurlijk  tot een minimum worden beperkt worden. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en er wordt 6 tegen 6 of 7 tegen 7 gespeeld, maar er wordt niet op een speler meer of minder gelet. Iedereen moet natuurlijk meedoen.

  Vooraf doen we een warming up om te voorkomen dat er al na 5 minuten een verzorger binnen de lijnen moet komen. Een partijtje duurt 2 maal 20 minuten, maar het enthousiasme is soms zo groot dat er nog even doorgegaan wordt.

  Enige uitspraken van deelnemers:

  “Ik stond er eerst sceptisch tegenover, dat is toch niks voor mij, ik heb jaren gevoetbald……..tot dat ik een keertje mee deed. het is hartstikke leuk, ik kom nu iedere week” of “de eerste keer meegedaan en……..ik ben verkocht, in tijden niet zo veel gelachen”

  Het gaat dus niet alleen om het voetballen, maar ook om het onderhouden van sociale contacten.

  Na afloop gezellig even uitpuffen in de kantine of in het zonnetje onder het genot van een drankje en natuurlijk commentaar op de coach/begeleider/scheids.

  Wil jij ook mee doen maar twijfel je nog………gewoon komen, het is nog geheel vrijblijvend.

  Iedere woensdagmiddag om 14.00 uur bij de SV Zeist op Sportcomplex  Dijnselburg, Huis ter Heideweg 19, Huis ter Heide.

  Wij beginnen weer op woensdag 6 april en in verband met het schoolvoetbaltoernooi deze dag om 10.30 uur.

  Heb je nog vragen, bel gewoon of stuur een app.

   

  Evert Terpstra, voorzitter SV Zeist. Tel. 0614546980.