• Verslag SV Zeist tegen SEC

• Verslag SV Zeist tegen SEC.

SV Zeist sluit seizoen in stijl af. 69 punten uit 26 wedstrijden, bekroond met het kampioenschap, is natuurlijk een prachtig resultaat.
    Trainer Alvin Veldhuizen gaf in deze wedstrijd de spelers die regelmatig wisselspeler stonden de gelegenheid veel minuten te maken. De eerste helft hielden de partijen elkaar aardig in evenwicht. In de eerste vijf minuten 2 mooie kansen voor Zeist, waarvan één tegen de paal spatte. Ook SEC liet zien dat ze zich niet zo maar gewonnen wilden geven. Ook zij kregen een paar goede kansen die maar net naast of over de goal verdwenen. In de 34e minuut ging Naoufel Allouche er over de rechter vleugel vandoor. Er volgde een prima voorzet op de stropdas van Rodney van Klooster, die hem mooi inkopte, 1 – 0. Over en weer volgden nog wat kansen die door beide keepers onschadelijk werden gemaakt. Vlak voor rust nog een knap schot van een SEC-aanvaller, dat vakkundig door Junior Byron gepareerd werd.
    In de rust werd Jesper Wallet vervangen door Nordin Boutchakourt en Sven van Dompzelaar door Dean van Someren. In de 47e minuut weer een mooi schot van Zeist dat op de paal belandde. Ook Rodney liet zich niet onbetuigd, zijn schot werd uitstekend door de keeper gekeerd. In de 56e minuut een slim balletje van Dean naar Rodney, die de bal onhoudbaar in de kruising knalde, 2 – 0. Daan en Naoufel werden gewisseld voor resp. Max Schmitz en Mathijs van Herkhuizen. In de 70e minuut een mooie aanval van SEC, gevolgd door een fraaie kopbal. Met een uiterste krachtinspanning wist onze uitstekend keepende Junior Byron de bal naast te tikken. De mannen van Zeist kregen in de tweede helft steeds meer overwicht. In de 74e minuut leverde Max een goede assist af op Mathijs. Met een mooie krul belandde zijn schot in de kruising, 3- 0. In de 77e minuut mocht SEC een vrije trap nemen op de rand van het 16-meter gebied. De goed genomen trap verdween over het muurtje onhoudbaar in de uiterste hoek, 3 – 1. (Wanneer hebben we dit meer gezien ?) Sven van Eck mocht nog invallen voor Luc Uriot. Vlak voor het einde van deze goed geleide wedstrijd ging Zeist er met een snelle uitval over rechts vandoor. Mathijs leverde een goede assist af op Rodney. Hij besliste deze wedstrijd met zijn laatste schot in deze competitie, 4 – 1. Met een kleine huldiging verlieten de kampioenen met een bos bloemen en de kampioenschaal tevreden het strijdtoneel.

Opstelling: Junior Byron, Daan Bayer, Abdelilah Tihouna, Rodney van Klooster, Adil Thouna, Naoufel Allouche, Brahim Massaoudi, Jacco Pieters, Sven van Dompzelaar, Jesper Wallet, Luc Uriot.
    Wissels: Sven van Eck, Dean van Someren, Nordin Boutchakourt, Max Schmitz, Mathijs van Herkhuizen.
    E.T.