• Verslag SV Zeist - SV Achterveld

• SV Zeist loopt verder weg bij achtervolgers.

De wedstrijd was nog maar net op gang gekomen toen de paars-witten een strafschop toegewezen kregen. In de 6e minuut werd Rodney van Klooster in het 16-meter gebied onderuit gehaald. Hij pakte ook maar zelf deze kans en schoot Zeist onberispelijk naar 1 – 0. Twee minuten later kreeg Zeist op zo’n 25 meter van het doel een vrije trap. Een mooie plek voor Fikri el Ouhabi om de keeper te testen. Deze had geen schijn van kans om de raket uit de kruising te halen, 2 – 0. Iedereen ging er eens voor staan, want zitten in de tribune was verboden in verband met asbestgevaar. Natuurlijk bestond het gevaar, na zo’n snelle voorsprong, dat gemakzucht binnen zou sluipen. Trainer Alvin Veldhuizen had hiervoor al gewaarschuwd.
    SV Zeist kwam rustig opbouwend met mooie combinaties gevaarlijk voor het doel van Achterveld. Echter de scherpte in de afwerking liet te wensen over. Achterveld probeerde met lange ballen de snelle voorwaartsen te bereiken hetgeen niet ongevaarlijk was. In de 13e minuut kregen de “Puupenkoppen” (Carnavalsvereniging Achterveld) een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal toegewezen. Jens Bontje plaatste zich achter de bal en dacht waarschijnlijk; ”Wat Zeist kan, dat kan ik ook”. En inderdaad, ook deze vrije trap verdween onhoudbaar voor Marc in de kruising, 2 – 1. De mannen van Zeist waren nauwelijks van de schrik bekomen en weer een lange bal over rechts. De snelle Dennis Hak verraste de aan de grond genagelde Marc met een harde schuiver in de uiterste hoek, 2 – 2.
    Nou even wakker worden Zeist !! Daar gaat die mooie voorsprong. Rodney en Fikri kregen nog een paar mooie kansen, maar deze verdwenen net naast of over de goal. Vlak voor rust uit het niets een doelpunt voor Zeist. Met een geniepige schuiver van Adil Tihouana tussen allerlei benen door en onthutst kijkende spelers, verdween de bal in de uiterste hoek, 3 – 2. Wel lekker zo vlak voor rust.
    De volgende 45 minuten was “ Een tweede helft van de gemiste kansen” . Hetzelfde beeld als de eerste helft, SV Zeist met mooie combinaties en Achterveld met lange, toch soms gevaarlijke ballen. De Zeistenaren verschenen regelmatig voor de goal van Achterveld. Met een of twee man alleen voor de keeper, ballen die net de juiste richting misten en een keeper die menige goede redding verrichtte. Hij wilde er gewoon niet in. Aan de andere kant kon Marc nog met een mooie redding de voorsprong behouden. Het bleef tot het laatst spannend omdat het verschil nog maar 1 doelpunt was. Gelukkig trok de goed leidende scheidsrechter er niet veel tijd bij en met 3 dik verdiende punten op zak, zag ik natuurlijk na afloop weer blije gezichten.
    E.T.