• Verslag SV Zeist - FC Driebergen

• Kampioenschap in zicht.
    Nog twee wedstrijden waarbij tenminste 3 punten binnengehaald moeten worden en dan kan het kampioensfeest gevierd worden. Optimistisch, ja natuurlijk, maar dan zal vanaf de aftrap het vizier direct op scherp moeten staan en niet zoals afgelopen zaterdag na 6 minuten al tegen een achterstand aangekeken moeten worden. Een strakke schuiver van Mick Visser verdween in de uiterste hoek. Mark stond erbij en keek er naar. 0 – 1. De Zeist mannen waren wakker geschud en belegerden regelmatig het doel van de gasten. Driebergen bood goed weerstand en de keeper hield er een paar goede ballen uit. FC Driebergen was niet naar Zeist gekomen om zich als een lam naar de slachtbank te laten leiden, maar bood goede tegenstand en verscheen enkele malen gevaarlijk voor het Zeist-doel. In de 36e minuut mocht Driebergen een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Het muurtje stond niet goed, waardoor weer Mick Visser de bal keurig in de hoek kon plaatsen. 0 – 2. Hierna kwam Driebergen nog meer onder druk te staan en ontkwam ternauwernood aan een tegengoal. Bij weer zo’n onoverzichtelijke scrimmage maakt een Driebergenaar hands en mocht Zeist op slag van rust een strafschop nemen. Rodney van Klooster wist hier wel raad mee, 1 – 2. Dit was tevens de ruststand.

Trainer Alvin Veldhuizen zal verbaal alles uit de kast hebben gehaald om de spelers na de rust extra te motiveren. Bij het betreden van het veld spraken hun gezichten boekdelen. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Fikri el Ouahabi zich knap vrij speelde. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar in het doel van de Driebergenaren, 2 -2. Een mooie opsteker voor Zeist. In de 61e minuut spatte een bal op de lat van Driebergen, waardoor de terugspringende bal een niet te missen kans aan Naoufel bood. Echter, de lat zat te laag en hij kopte, tot ieders verbazing, over. In de 71e minuut ontstond één van de mooiste aanvallen van deze middag. Via verschillende schijven werd de bal snel rond gespeeld en mocht Dean van Someren afdrukken. 3 – 2. Een aanval uit het boekje. Hierna mochten nog enkele wisselspelers hun beste kunnen tonen. Sven van Dompzelaar, Nordin Boutchakourt, Brahim Massaoudi, Rodney van Klooster en Naoufel Allouche werden vervangen door Abdelilah Tihouna, Jacco Pieterse, Luc Uriot, Levi van Rossum en Ramon de Kruyf. Tot het eind van de wedstrijd bleef het spannend omdat er toch nog wel wat kansen ontstonden. De verdediging van Zeist gaf echter geen krimp en behield de zwaar bevochten overwinning. Teleurgesteld verlieten de mannen uit Driebergen het strijdtoneel. Zij hadden er keihard voor gevochten en hebben hun huid duur verkocht.
    E.T.