• Verslag De Posthoorn tegen SV Zeist

• Verslag De Posthoorn tegen SV Zeist.

Een moeizame overwinning van de SV Zeist. Het was afgelopen zaterdag één van de mindere wedstrijden van de SV Zeist-mannen. Wat hiervan de oorzaak is mag Joost weten. Misschien sluipt er toch iets van onzekerheid in het spel omdat het kampioenschap in zicht is of dat het wellicht even wennen was op een ouderwetse grasmat. Kom op mannen, jullie kunnen het, de laatste lootjes, nog 3 wedstrijden en dan gaan jullie toch even laten zien wie het meeste recht heeft op die 3e klasse !!

SV Zeist probeerde, zoals zo vaak, met goede combinaties de verdediging van de Posthoorn te ontrafelen. De afronding werd vaak door slordigheid gesmoord door de stevige defensie van de Amersfoorters. Eindelijk na 18 minuten een snelle aanval over rechts die via een mooie combinatie tussen Brahim Massaoudi en Allouche Naoufel bij Rodney van Klooster terecht kwam en hij vanaf zo’n 11 meter een terechte 0 – 1 op zijn naam kon schrijven. SV Zeist creëerde vele kansen die helaas jammerlijk om zeep gebracht werden. De aanvallen van de Posthoorn brachten nauwelijks gevaar voor het Zeist-doel. De parmantige vrouwelijke scheidsrechter had duidelijk een voorkeur voor geel. Zij strooide veelvuldig met deze kaarten. De voordeelregel werd een aantal keren niet toegepast hetgeen toch tot enige irritatie leidde. In de 40e minuut werd de geblesseerde Levy van Rossum vervangen door Luc Uriot. Met een schamele 0 – 1 stand ging de rust in.

In de 55e minuut ontsnapte een speler van de Posthoorn aan onze verdedigers en met een prima schot in de uiterste hoek bracht hij de stand op 1 – 1. Dat was even schrikken. Naoufel werd vervangen door Ramon de Kruyf en Abdalilah Tihouna door Jacco Pieterse. In de 58e minuut weer zo’n goede opgezette combinatie waarbij Fikri el ouahabi met een mooie assist Rodney in stelling kon brengen en tot ieders opluchting Zeist weer op voorsprong bracht 1 – 2. Bij een snelle uitval In minuut 80 nam Fikri de bal over de linker vleugel mee en met een voorzet op maat wist weer Rodney de 1 – 3 aan te tekenen. De spelers van de Posthoorn claimden een overtreding op het middenveld waardoor deze goal gescoord kon worden. Er ontstond een heftige discussie met de scheidsrechter, waarbij zij twee spelers van de Posthoorn met een rode kaart van het veld stuurde. Door de gespannen sfeer die hierdoor ontstond, werd een afkoelingsperiode ingevoerd. Met nog 9 minuten op de klok, werd de wedstrijd hervat. Tegen 9 man was de wedstrijd natuurlijk gespeeld en de Amersfoorters hadden er duidelijk geen zin meer in. De mannen van Zeist wisten de stand nog naar 1 – 5 op te voeren door doelpunten van Rodney en Luc. De wedstrijd eindigde gelukkig in een sportieve sfeer, zodat de spelers onderling nog gezellig een biertje konden drinken.
    E.T.