• SV Zeist traint met de Coervermethodiek

• Wil jij jezelf verbeteren en trainen als een prof dan zit je SV Zeist goed.

Zeist is van mening dat iedere voetballer in opleiding gelijke kansen moet krijgen. Dit doe je door kwalitatieve goede trainingen te geven aan alle teams. Niet altijd eenvoudig, we zien vaak bij geen selectie elftallen dat een ouder genoodzaakt is de training te geven. Met als gevolg dat de kinderen niet van het begin af aan de vaardigheden leren die zou moeten. De achterstand die een niet geselecteerde speler heeft zal normaal gesproken niet worden ingehaald. Wij willen doen dit anders, alle elftallen  te trainen op leeftijd zodat zij dezelfde voetbaloefenstof krijgen in het aanleren van basistechniek.

Dit is de reden waarom SV Zeist gekozen heeft voor de Coevermethodiek en zo zich te onderscheiden van andere verenigingen. De coevertrainingen die Zeist verzorgt voorziet in specifieke oefenstof en begeleiding naar trainers en spelers doormiddel van een platform. De trainingen zijn gericht op techniek per leeftijdscategorie.

Deze gestructureerde trainingswijze zorgt ervoor dat de trainingsmethode en kwaliteitsniveau verankerd is binnen onze vereniging. Op het moment dat een trainer stopt bij een andere vereniging zal de volgende trainer weer het wiel opnieuw moeten zien uit te vinden. Het is een logisch gevolg dat door de jaren heen het niveau binnen een vereniging eerder afneemt dan toeneemt bij het vertrek van een trainer. Dit is niet aan de orde bij Zeist doordat de coervermethodiek is verweven in onze wekelijkse trainingen is er continuiteit ook op langere termijn.

Al onze jeugdtrainingen worden gegeven volgen de Coevermethode. Dit maakt iedereen een betere voetballer.

Het gevoel, controle en zelfvertrouwen dat effect op alle andere facetten binnen het voetbal. Dit leert de speler zich concentreren.

Het ontwikkelen van de indivuele skills om balbezit te houden, ruimte creeren, te passen dribbelen of schieten. Dit vergt creatviteit van de spelers. Dit zal het zelfvertrouwen van de spelers omhoog brengen.

Mentale of fysieke snelheid met of zonder bal, versnelling, reacties, keuzes maken. Hierbij leren spelers competitief te zijn.

Rondom het doelgebied, focus, timing, lef, concentratie, creativiteit , scoren. De spelers leren creatiever te zijn bij het afronden.

Alles in één, combinatie spel: verdedigen/aanvallen, countervoetbal. Dit leert de spelers beter samen te werken en te combineren.

Wil jij het aankomende seizoen voetballen en trainen net zoals een prof, meld je aan op onze site.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust, Ron Veenendaal Hoofd Jeugdzaken.