• SV ZEIST - MONTFOOT 1-0 (BEKER)

 • Montfoort trapt af. Na een minuut of 2 neemt Zeist de bal over, en Mustafa gaat richting doel. Maar helaas, een klein kansje dat niet wordt benut. 3 Minuten later gaat Kevin richting Montfoort doel maar wordt op de 16 gestopt. Toch al 2 kleine kansjes. Dan een minuut of 20 die voor Montfoort zijn maar Zeist verdedigt goed en echte kansen weet Montfoort niet te creëren.

  Wel weet Zeist 2x door te breken maar deze aanvallen worden afgefloten voor buitenspel op appel van de grens. In de ogen van vele aanwezigen kon dit absoluut geen buitenspel zijn, maar ja. In de 21e minuut wordt een breedtepass van Montfoort onderschept door Kevin. Kevin ziet de keeper van Montfoort ver voor zijn doel staan en probeert met een afstandsschot (v.a. de middellijn) te keeper te verschalken. Helaas de bal gaat enkele centimeters naast het doel, maar wat een actie! In de 26e minuut weer aan mooie aanval van Zeist, Mustafa passt de bal op Kevin, die schiet de bal voor het doel waar Yilmaz gepositioneerd staat maar die krijgt zijn voet(en) er niet tegenaan en gaat de bal langs en achter. Vervolgens nog enkele pogingen richting doel welke niet het resultaat geven die we heel graag zouden willen, namelijk een doelpunt. Ook Montfoort kan geen potten breken, een 100% doelkans hebben we niet gezien in de 1e helft. We gaan rusten zoals we zijn begonnen 0-0.

  2e helft, krijgen we nu voetbal te zien van een hoofdklasser? Niet echt, of is Zeist zo goed? Kan Zeist het spel van de 1e helft doorzetten want dat er heel veel energie is gestoken in de 1e helft, dat is duidelijk. Na 11 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft staat er 1-0 op het scorebord. Kevin wordt in de diepte aangespeeld, schiet en raak, goooaaalllll! Ongelooflijk, een voorsprong voor Zeist. Maar weten we dit te handhaven? In de 60e minuut moet Yilmaz helaas het veld verlaten na een 2e gele kaart en moet Zeist verder met 10 man. Montfoort komt meer en meer in het spel. In de 67e minuut krijgen ze een vrije trap op een meter of 18 van het Zeist doel maar deze wordt niet verzilverd. In de 78e minuut is Montfoort wederom dicht bij een aansluitingstreffer maar ook dit keer staat Nick in de weg. 2 Minuten later wordt Kevin weggestuurd met de bal en gaat alleen op de Montfoort goalie af, de laatste wint en het staat nog steeds 1-0.

  Zeist verdedigt en doet dat goed, blijven zeer gedisciplineerd voetballen waardoor het voor Montfoort moeilijk is een opening te vinden. Zal het Zeist lukken de voorsprong te behouden? Vanaf het terras wordt het Zeist lied al ingezet, maar er moeten nog 10 minuten gespeeld worden en dat worden hectische minuten. Er wordt heel veel druk uitgeoefend op de Zeist verdediging. Met een beetje veel geluk en wijsheid, wordt het doel schoon gehouden. Zeist wint met zeer gedisciplineerd positiespel, collectieve inzet en beleving, geheel VERDIEND de wedstrijd!

  Opstelling;
  Nick de Jonge - Sander Tammer – Nico Verburg – Hamid Kaouass –
  René v.d. Weide – Jeroen Veen – Remko van Deventer –Yilmaz Isik -
  Mustafa Loukili (Vikash Moerlie) - Mounaim Kaouass – Kevin van Schoonhoven

  Volgende week, 28 oktober 2012, thuis tegen Sporting ’70 1, aanvang 14.00 uur